Ποιοί είμαστε

  

Το τεχνικό γραφείο του Αλέξανδρου Καστρινού έχει εδραιώσει την παρουσία του στον μελετητικό και κατασκευαστικό χώρο από το έτος 1999, αρχικά μαζί με τον Συμεών Καστρινό στην έδρα του επί της οδού Σταδίου 51 στην Αθήνα, που διατηρούσε από το έτος 1969 και μέχρι το έτος συνταξιοδότησής του το 2005, και μετέπειτα από το έτος 2001 έως και σήμερα στην έδρα του επί της οδού Νίκ. Γιαννά 32 στην Ν. Ιωνία.

Ο Αλέξανδρος Καστρινός είναι απόφοιτος του τμήματος πολιτικών έργων του Τ.Ε.Ι Πειραιά αλλά και του τμήματος Πολιτικών μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συνεχίζοντας την μακρά πορεία του Συμεών Καστρινού απόφοιτου του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του πολυτεχνείου του GRAZ.

Το γραφείο από την έναρξη λειτουργίας του ασχολείται κυρίως με  μελέτες και κατασκευές πολυκατοικιών, μονοκατοικιών καθώς και κτιρίων επαγγελματικής χρήσης στην περιοχή της Αττικής αλλά και πέρα από αυτή, με την έκδοση 45 αδειών οικοδομής μόνο πολυκατοικιών από τρείς ορόφους και άνω, την περίοδο από το 2001 έως το 2006 και 15 κατά την περίοδο από το έτος 2007 έως και σήμερα, εκτός των υπολοίπων αδειών νομιμοποιήσεων, προσθηκών, αλλαγών χρήσεων, κατασκευής διώροφων κτιρίων και μονοκατοικιών.

 Τα τελευταία χρόνια λόγω της ευαισθητοποίησης του κόσμου, της αύξησης του πετρελαίου (στη Ελλάδα με την εξίσωση των φόρων) και λόγω των ευρωπαϊκών οδηγιών για την μείωση των αερίων ρύπων, υπήρξε η ανάγκη της αλλαγής του τρόπου δόμησης των κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας για την λειτουργία τους (θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω των αρχών του παθητικού κτιρίου και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, στοιχεία που ενσωμάτωσε το γραφείο μας στις τελευταίες του μελέτες με επιτυχία.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο τεχνικό γραφείο δεν περιορίζονται μόνο στη μελέτη και κατασκευή κτιρίων αλλά επεκτείνονται σε ένα πλήθος εργασιών του πολιτικού μηχανικού, όπως έκδοση αδειών δόμησης και αδειών λειτουργίας καταστημάτων, τοπογραφικές εργασίες, ρυθμίσεις αυθαιρέτων, έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών αλλά και υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου.

Στόχος μας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και ολοκληρωμένων λύσεων  που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Με την εμπειρία που έχουμε εξασφαλιστεί από την πολυετή παρουσία στο χώρο, την άριστη γνώση του αντικειμένου αλλά και την συνεχή ενημέρωση στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε  στις ανάγκες αυτών που μας εμπιστεύονται με σεβασμό, συνέπεια και επαγγελματισμό.